Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рейндж 2.5DSE`96 - проблем със запалването (по скоро проблем с електрониката)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Проблем с ел.системата на Рейндж Ровър П38А.Помогнете!!

Здравйте аз съм сравнително нов собственик на РР П38А 2.5 БМВ мотор.Всички въпроси и проблеми които имах съм решил с четене във форума има страшно много инфо за което благоаря! Имам проблем с ел.системата и не открих никой с подобен след 2-дневно ровене и темите.
    За това се осмелих да питам.
    Значи проблема е следния - след като излюча от контакт ми спира абсолютно всичко - CD,часовник,а на всяко гасене ми се нулира километража, дори лампичката която освтявя мястото кадето се поставя ключа, и тя не свети вече . Незнам какво да правя моля помагайте.
    Позрави!!!!
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-10-09, 19:59.

Коментар

До: Проблем с ел.системата на РР П38А.Помогнете!!

Всякакви чудеса съм виждал от моя РР, но това е ... ново пет колега да не би някой да ти е бутал по интслацията, дай повече инфо за историята на заболяването.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-10-09, 19:38.
      [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

До: Проблем с ел.системата на РР П38А.Помогнете!!

Значи проблема беше във вентилаторите в купето след обстоен анализ в Ланд Ровър - Испания ми казаха че контролния панел е наред поросто са ми изгорели 2-та вентилатора незнайно как и цената беше от 380 евро за брой,но аз като всички не им повярвах и си взех един на старо само за проба.След демонтажа на моя и монтажа на другиа продалжаваше да не работи и тъй като моя беш свален реших да го пробвам и за моя изннада работеше.Реших че така и така с прибирам в бг ще искрам 3000 км без парно и клима.И така и стана.Вчера след 3-дневен прстой в ел.сервиз на Бош вентилаторите работеха взех си джипката и се прибрах с усмивка на лице.Но след час се качи пак и ето това CD-to беш загубило всякакви видове настойки , не ми свтеше горе опоменатата светлина около ключа часовника беше сприял в часа на гасене на двигателя , километража показваше 0.0 все едно сам му откачал акомулатора и при запалване ми гаснат абсолютно всички светлини и после пак святкат а това не беше така преди.Това се портаря при абсолютно всяко гасене и палене.
        поздрави!!!

Съобщение от модератор:
        Моля, напишете си в профила от къде сте.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 01-11-09, 12:35.

Коментар

До: Проблем с ел.системата на Рейндж Ровър П38А.Помогнете!!

Колега bad_wolf,
          както казва Митко, т'ва е абсолютно ново 5 и за мен, не съм много по тоците но :
          Рейнджа забравя ли си настройките на прозорците и шибидаха?
          Само часовник, CD-то и километража се нулират?
          Последно редактирано от valdivladi; 22-10-09, 20:33.
          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

"Лупи", губи ти се поддържащия + защо, може само да гадам. В тази тема беше едно, ама при теб дали е същото, неможе да се каже трябва си на живо пулене, чесане по главата, дялане с тИслата....и така
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колега незнам какво са правили в сервиз Бош но според мен по никакъв начин неможе да ти се нулира километража!!! Това е пълен абсурд, отивай там и ги застрелвай псевдо разбирачи едно правят две развалят
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-10-09, 06:52.
              [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Благодаря за отзивите и аз си мислия, че се губи подържащия макар че не разбирам много, но прозорците не са дали проблем сетнати са, а люк нямам но предполагам, че е същотото.Аз съм говорил с сервиза, но до понедлник не можели да ми обърнат внимание имат много работа та че ще чакам!А ако някой си има представа от ТОЯ подържащ ток, от каде минава и каде свързан (може би схема или нещо подобно) ако може да каже, та да им покажа и да го оправят.
                Защото пак сигурно ще ме моткат 3 дни до като го открият

P.S. ... километража наистина се нулира, говорейки не за цнтралния за тоя който излиза с бутона инфо, в смисъл те са 2 и некои неща за разхода и.т.н всичко това се нулира при вяко гасене и палене !!!
                поздрави !!
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-10-09, 06:51.

Коментар

Колега, ето ти линк към RAVE-то сваляш 3-те диска инсталираш и започваш да четеш
                  "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Благодаря много за линка колега!

Коментар

Няма проблем, нали за това сме тук, но имам "малка" забележка.
                      Моля, пиши по грамотно, не вкарвай в приключение модераторите (по-точно Пепи)
                      и имената на градовете се изписват с главна буква, моля.
                      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Колега, от думите ти разбирам, че след излизане от Боша и оправяне на вентилацията, се е появил този проблем. Също така от проблема който опиосваш изглежда, че засегнатите модули са такива коите имат общо захранване (тоет върви по един и същи сноп. Това ми навява на мисълта, че момците в сервиза като са оправяли вентилацията, може би са свързали нещо накриво, или са вързали нещо директно, а не би. Ако нещо е на криво, я вземи и пробвай да си включия вентилаторите без контакт или само на 1ва позиция. Ако тръгне, може би това са сбъркали. Ако не, те да си го оправят. Не съм много знаещ, ама се замислих. Де да знам
                        ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                        lre-bulgaria.org

Коментар

Извинявам се за писанията ми , но имам проблемна клавиатура и не съм докарал ред да я сменям.Още веднъж благоадаря за файловете, днес смятам да се ровя и чета.А за сервиза мисля , че вентилаторите ми са побългарявани и са вързани директно.Това проблем ли е и може ли от това да ми съзава проблеми с подържащия ток.
                          Поздрави!!

Коментар

Колега bad_wolf, Иван ме подсети да те питам :
                            Коя година е Рейнджа?
                            Управлението на климатик и парно с дисплей ли е или с врътки?
                            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

98 година е и е с дисплей.Незнам какво му е означението точно , защото го няма дали е DSE или TDI незнам. С БМВ мотор е и с един ауспух и чистачки на фаровте ако това може да ви ориентира към точния модел.

Коментар

Ще се ориентираш, като си провериш VIN-а.
                                И е хубаво да прочетеш темите в началото на тази страница.
                                Най вече тези:

...и да използваш горе в дясно, бутона тъсене.
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-10-09, 19:33.
                                Land Rover Discovery:
                                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X